Saturday 17 December 2011

Déjà vu

Tog en cykeltur i morse, sådär vid kvart-i-fem-snåret. Från mig och mot Gare du Nord, en sträcka där man passerar ett ansenligt antal uteställen. Leden började tunnas ut men det var ofelaktigt så att bland dem som gick på cykelbanan så var det de som reagerade långsammast på min ringklocka som stank mest sprit när jag åkte förbi. Vad gammal jag kände mig som reagerade på det!

Det drog mig tillbaka till gamla minnen, i Lausanne, hur jag och F en eller ett par gånger gick till tåget för att åka skidor samtidigt som de sista ramlade hemåt. Det är faktiskt precis samma sak idag, jag är på väg till Geneve och ska åka skidor (om det nu inte är alltför mycket snökaos) . Skidkläderna ligger i handbagaget så att jag säkert kan byta om på flygplatsen och möta L för att åka upp till La Vattay. Det är en sådan glädje att ha kvar dessa goda vänner som är villiga ställa upp med skjuts, skidsällskap, sovplats eller vad det nu kan vara. En riktig liten glädjekick kom när gode vännen R hört ryktas att jag kom till stan och ville träffas. Trots att jag kan vara så dålig på att hålla kontakt så kommer folk ihåg och det värmer otroligt! Ser fram emot en kvalitetshelg.

Det tog lite tid att packa igår dock. Det gör det i och för sig ofta men jag insåg att även om jag alltid har med mina joggingskor vart jag än åker, så är jag numer mer van att packa ner klackskor och kjolar än supertröjor och vintertights. Nog för att jag trivs i kjol och klackar också men det kändes bra att återställa ordningen för en stund.

Återfärd är redan imorgon, jag får erkänna att det dom triggat den här resan är att få en status högre i Air Frances bonusprogram. Det kan låta fånigt men det är faktiskt värt en del att slippa att alltid oroa sig för övervikt på planet, eftersom jag får ha två bagage (jag behandlar ett symptom!). Sen var det väldigt bra att ha ett svepskäl för att komma iväg, även om jag varmt rekommenderar tåg, inte flyg, mellan Paris och Geneve.

Nu är mitt RER (som jag alltså var tvungen syr cykla till eftersom det inte går tog ända från mig i denna arla morgonstund) alldeles strax framme då håg avslutar. Den stundande julen, och med den Js hemkomst (ja!) får jag behandla en annan gång!

posted from Bloggeroid