Wednesday 10 December 2008

Slipsen på

Dagen till ära är det slipsen på, som jag misstänkte var det dock ingen här som visste vad som är speciellt med den 10 december. Man får väl ha överseende med det, jag vill nästan minnas att det var lika lite känt när jag hade Lasse Åberg-slips på högstadiet. Utvecklingen har lyckeligen gått något framåt och Vattenfestivalsmotivet är utbytt mot lite mer sobra ränder på brun bakgrund, som matchar min lyxigaste skjorta någonsin (jag tänker shopping med C inför trainee-intervju, tack igen!) alldeles utmärkt. Slipsknuten är lite sådär men min skicklighet är högst begränsad och J sov vid avfärden i morse – vad ska man med en karl till om han inte knyter slipsen åt en?! :-)

Imorgon blir det kanske inte slips på, men jag får se till att lyfta hatten för att välkomna en efterlängtad gäst, O som kommer på besök i sin gamla stad. Jag ska riva hans returbiljett samt radera ut bokningsnumret ur flygbolagets system så att han stannar kvar här (ni måste lova att inte skvallra!).

Annars går allt sin gilla gång, jag försöker förstå artiklar och räkna lite elmag på dagarna samt skapa julstämning hemma på kvällarna, när jag inte tränar. Julkorten ser det smått panikartat ut med, ett är skrivet ännu...

Idag var det obligatoriskt besök hos företagsläkaren för att få papper på att jag är arbetsför. Läkaren undrade om det stämmer att kvinnor i Sverige ammar i två år (om detta har jag ingen aning), jag hörde fel och fick det till att han pratade om föräldraledighet (de franska ord jag rörde ihop är mer lika än amma och föräldraledighet) varpå jag svarade att nja, det är nog snarare ett och ett halvt år, men man måste dela vissa månader mellan man och kvinna. Jodå, Sverige är minsann så jämställt att papporna tillskrivs obligatoriska amningsmånader...

5 comments:

Anonymous said...

Ja dit har vi ännu inte kommit, men vem vet.... Undra vad han tror om Sv.

Anonymous said...

Men slipsen då?

Anonymous said...

eva>> han förstod min felhörning:) Men det skrattades gott i lunchrummet sedan,

Alf>> euh..? snackar vi Nobelperspektiv eller jämställdhetsperspektiv? Eller..försöker du spela dummare än du är;-) I vilket fall funderade jag på att iklä mig träkeps idag för att ytterligare sympatisera med Nobelpristagarna, men dessvärre hade jag ingen.

Anonymous said...

Och därmed nådde du det egentliga syftet med ditt inlägg, vilket väl var att visa på vilken hög och förfinad nivå dina associationsbanor flyter medan jag fick framstå som den trögtänkta gräsrot, som är dum nog att fråga när han inte genast hänger med i din antydningar.
Men var lugn, jag skall inte fråga mer.

Anonymous said...

Ojojoj, jag svarar direkt med en öppen ursäkt då jag ser att inlägget inte alls nått sitt syfte. Jag vill till och med minnas att det var du själv (eller om det kanske var en bror) som hejade på slips på Nobeldagen då för en massa år sedanm därför trodde jag faktiskt att du drev med mig och tyckte dessutom att det var ett roligt tilltag.

Och som bisats får jag väl tillägga att träkeps knappast kan ses som något högt och förfinat, nej det är mer stil på att inte veta vad en träkeps är.

f'låt och fråga på; du har bara åskådliggjort ett tydligt exempel på att det inte finns dumma frågor utan bara dumma svar (samt att ironi är svårt i korta web-fraser)