Wednesday 3 October 2007

Konsert

Igår var det dags för en upplevelse man faktiskt knappast kan vara med om i Sverige. Nåväl, det finns väl ganska många sådana - exempelvis klättrar man inte upp i Eiffel- utan i Kaknästornet i Stockholm. Men i det här fallet är det berättigat att jämföra med Sverige, för tämligen oplanerat satte jag på mig hatt, röda jeans och högklackat och gick på The Ark-konsert på Nouveau Casino. Något som liknade en källarlokal, 100-150 gäster i publiken, en Ola Salo som sprang över dansgolvet, upp på bardisken och klängde i fejk-kristallkronor och vi är ganska långt från tältturnéer. Likheterna uteblir dock inte för det var nog som de sade att alla svenska au-pairflickor i Paris hittat dit och det var ganska mycket blont hår. Mina kollegor suckade idag och tyckte de borde följt med.

Apropå kollegor pratar jag sällan jobb men nu kan jag meddela att jag igår tog tre steg bakåt från en doktorsavhandling. Jag frågade min handledare vad han gjort när han knappt kunde resa sig från stolen och om blickar kunnat mörda hade jag inte skrivit dessa rader. "Vadå, loppet i Luxembourg var ju i söndags...?"

2 comments:

Anonymous said...

Du om någon måste inse att äldre män är måna om sin värdighet och på intet vis vill bli påminda om sin flyende ungdom av en liten spänstig pingla i farten

Anonymous said...

den äldre mannen är säkert trettio. minst.